Direkte salg er i kraftig vækst

Contact An Agent

Traditionelt set, har det aldrig rigtig været udbredt for virksomheder kun at basere deres salgsstrategi på direkte salg. Få virksomheder har oplevet stor succes med det gennem tiderne. Det er dog i kraftig vækst i disse år.

Flere og flere virksomheder får øjnene op for fordele ved denne form for salgsmetode. Hvis man praktiserer direkte salg, sælger man ikke sine produkter gennem de traditionelle kanaler såsom fysiske butikker og gennem tv-reklamer eller avisreklamer. Man benytter sig i stedet for af netværksmarketing, hvor salget sker gennem uafhængige forhandlere.

Tupperware er et pragteksempel på en virksomhed, som har oplevet kæmpe succes med direkte salg. De har opbygget gode forhold til deres uafhængige partnere og kunder. Zinzino er en anden dansk virksomhed (du kan følge dem på Facebook), som også har oplevet succes med direkte salg. De sælger kaffeprodukter og helseprodukter (få et overblik her) på samme vis som Tupperware sælger deres køkkenprodukter.

Forskellen på direkte salg og MLM

Direkte salg og MLM er i princippet to sider af den samme sag. MLM står for multi level marketing. Der er dog forskelle på de to salgsmetoder. Begge metoder giver mulighed for en god fortjeneste. I direkte salg henvender man sig som sælger direkte til kunden. I MLM foregår salgene på mange flere niveauer. Salgene bygger således på et langt dybere netværk af partnere, som formidler og sælger produkterne.

Direkte salg giver som regel en høj provision til den enkelte sælger. Den indsats man lægger i salget af produktet bliver i høj grad belønnet. Priserne på produkter som sælges med direkte salg som salgsmetode er typisk højere end de produkter der sælges med MLM som salgsmetode. Dette betyder så også at provisionen for den enkelte sælger er langt mindre ved MLM.

Man kan tjene penge ved at bruge begge metoder. Hvis man har en langsigtet plan, kan det være fordelagtigt at prøve MLM. Hvis man derimod ønsker at tjene penge fra starten, kan direkte salg være en god løsning. Her sker der ofte hurtige salg, produktpriserne og høje og dermed er der mulighed for at tjene gode penge helt fra starten. Ved MLM tager det tid at få opbygget et tilstrækkeligt netværk.

Fordele og ulemper ved direkte salg

Direkte salg er i høj grad bygget omkring relationer til mennesker. Salget sker igennem direkte kontakt med kunden. I denne forbindelse er der gode fordele. Kunden har vist interesse fra starten ved enten at møde op til det arrangement, som du holder som sælger, eller ved at have inviteret dig til at komme. Dette skaber fra starten et godt udgangspunkt for salg. Du har mulighed for at påvirke salgsprocessen ned til mindste detalje. Du har dermed langt større kontrol over salgssituationen end hvis du solgte dine produkter gennem en ekstern forretning.

Der er en lang række fordele ved direkte salg, men man bliver også nødt til at tage ulemperne i mente. Helt basalt er det en dyr salgsmetode. Man bruger mange penge, meget tid og meget energi på at tage ud til kunden. Derfor er det vigtigt at have nogle produkter, som man ved kan tjene pengene ind igen. Det kan være eksklusive og dyre produkter, så man ikke behøver at sælge så mange før man har tjent penge. på den anden side sparer man dog også penge ved at tage ud til kunden selv. Man slipper for en masse fordyrende led. Dette er en fordel for kunden, da prisen på produktet dermed kan holdes nede. Hvis produktet skal sælges i en butik, er der en masse mellemmænd, som også skal have penge, hvilket kan påvirke prisen på produktet. Man kan derfor konkludere at fordelene opvejer ulemperne i høj grad.