Direkte salg er i kraftig vækst

Contact An Agent

Firmaer som ikke har traditionelle butikker og forhandlere (eller TV- og avisreklamer), men i stedet benytter sig af netværksmarketing, hvor salget sker gennem uafhængige forhandlere er i kraftig vækst i Danmark. Tupperware og Zinzino er nogle af dem, der har oplevet stor succes med direkte salg. Direkte salg er når virksomheden sælger deres produkter direkte til slutbrugeren. Der er dermed ikke nogen mellemmand involveret f.eks. i form af en butik.

Der er både fordele og ulemper ved denne form for salgsmetode. Der er dog flere og flere virksomheder, som benytter sig af denne salgsmetode. Tupperware er nok et af de mest kendte eksempler. Zinzino er et af de førende firmaer inden for direkte salg (se bare aktiekursen). Zinzino forhandler produkter inden for sundhed og kaffe. Direkte salg er mest fordelagtigt ved komplekse og dyre produkter. Det er desuden fordelagtigt, hvis man ønsker at skabe gode relationer til sine nøglekunder.

Tupperware fester er populært

Tupperware har været et populært mærke i mange år. Først og fremmest er det kendetegnet ved at være gode kvalitetsprodukter. Mange har nok Tupperware produkter liggende i deres køkkenskabe, som er mange år gamle. Fordi det er et solidt kvalitetsprodukt, holder produkterne i flere årtier. Mange af produkterne er ligeledes tidløse og kan overleve som et anvendeligt produkt i mange årtier. På grund af den vedvarende popularitet er Tupperware fester stadig populære i dag. Stort set alle har enten været gæst til en fest eller måske endda været værten.

Ved de famøse Tupperware fester er der en vært, som sørger for at fortælle om de forskellige produkter. Gæsterne har mulighed for at høre mere om de enkelte produkter. De kan røre og føle ved produkterne og få vist hvordan de bruges. Når festen er ved at være slut, har gæsterne mulighed for at bestille de produkter, som de er faldet for i løbet af festen. Man udfylder typisk en formular og får sendt produkterne direkte hjem til ens bopæl.

Fordele og ulemper ved direkte salg

Der er en række forskellige fordele ved direkte salg som salgsmetode. Ved at sælge direkte til slutkunden, har man mulighed for direkte kontakt til slutkunden. Man kan forklare og demonstrere produktet, så kunden ikke er i tvivl om hvordan produktet fungerer. Dette er særligt en fordel ved de mere komplekse produkter. Da man er i direkte kontakt med kunden, kan man nemt blive klogere på kundens ønsker.

Man kan indgå i en direkte dialog med kunden. På den måde kan man blive klogere på hvad man gør godt og hvad man eventuelt kunne gøre bedre. Denne form for direkte dialog med kunden skaber en utrolig god relation til kunden. Kunden føler i højere grad at de bliver lyttet til, hvis man indgår i en god dialog med dem. Dette er med til at skabe en god relation til kunden, som kan være med til at generere salg i fremtiden.

Direkte salg fjerne fordyrende mellemled. Du er selv i kontrol over hvordan dine produkter sælges. Hvis du f.eks. valgte at sælge dine produkter i en ekstern butik, har du ikke på samme måde kontrol over hvordan produktet sælges. Du kan bruge dine egen salgsevner og markedsføre produktet lige som du gerne vil.

Der er dog også ulemper ved direkte salg. Det er en forholdsvis dyr salgsmetode. Det kan kræve mange folk at dække mange kunder. Der er meget transport, når man ikke har en fysisk butik. En sælger kan bruge en hel dag på et møde, som potentielt ikke går op med de udgifter der bruges. Direkte salg er desuden meget dyrt, hvis man skal dække et meget stort marked.