Vejen til en billigere bilforsikring

Contact An Agent

Det kan være dyrt at få forsikret sin bil ordentligt. Det er især dyrt for unge under 25 år. Prisen på bilforsikringerne hos forsikringsselskaberne sættes ud fra nogle gængse kriterier. Prisen bestemmes f.eks. ud fra anciennitet. Det vil sige at jo flere år man har ejet en bil uden en skade, jo billigere bilforsikring kan man få. Prisen bliver også fastsat efter hvor gammel man er. Der er en klar tendens til at unge, som lige har fået kørekort, laver flere buler i bilen og er involveret i flere ulykker.

accident-641456_1920Derfor er det dyrt at have en bilforsikring, når man er ung. Chancen for at man skal have penge fra forsikringsselskabet er simpelthen bare større, hvis man er under 25 år. Nogle forsikringsselskaber har endda en endnu højere grænse på 28 år. Bilens type har også betydning for prisen. Jo dyrere en bil og jo hurtigere en bil, jo dyrere forsikring. Her vurderer forsikringsselskaberne at der er en større chance for at man kører galt i en hurtig bil. De dyrere biler koster mere at reparerer og derfor er det dyrere at forsikre dem.

Leasing og bilforsikring

De er dog nogle måder, hvorpå man kan få en billig bilforsikring. Hvis vi antager at en ung fyr på 20 år, gerne vil have en ny bil. Han har forelsket sig i en dyr og hurtig bil, fordi han gerne vil have en kvalitetsbil som sin første bil. For mange unge kan det være en fordel at købe en gammel skrotbunke, fordi forsikringen er billig på disse biler. Der er dog mange, som gerne vil have en helt ny bil. Typisk vil forsikringen være helt umulig at betale for de helt nye og hurtige biler, hvis man er under 25 år. Dette er der dog råd for.

I stedet for at købe bilen, skal man lease den. Her kan man i mange tilfælde tegne en prøveforsikring, som er væsentligt billigere end de normale forsikringer. Herefter skal der forhandles en permanent forsikring på plads. Stort set alle leasingselskaber tilbyder en billig bilforsikring til deres kunder. Mange forsikringsselskaber har endda lavet tilbud, som henvender sig direkte til de unge kørere. Der kan altså være mange penge at spare på bilforsikringen, hvis man gerne vil have en ny bil, og leaser den i stedet for at købe.

Brug en sammenligningstjeneste

Hvis man vil spare penge, kan det altid svare sig at kigge sig omkring hos de forskellige udbydere. Dette er selvfølgelig også gældende i forhold til bilforsikringer. Der findes forskellige sammenligningssider på nettet, hvor man kan sammenligne hvad de forskellige bilforsikringer indeholder og hvad de koster. Her skal det også nævnes at det kan være en fordel at samle alle sine forsikringer et sted. Mange af sammenligningstjenesterne kan vise sig hvilke andre forsikringer selskaberne har, og på den måde kan man få et overblik over, hvor det ville være billigst at have alle sine forsikringer.

Det kan godt være en uoverskuelig opgave, at skulle finde hoved og hale i alle de forskellige selskaber og deres tilbud. Hvis man ikke har tid og lyst til at finde ud af det selv, er der mange sider, som tilbyder at komme med et uforpligtende tilbud. Man kan enten gå direkte ind på de forskellige selskabers hjemmeside, eller gå ind på en ekstern side, som kan lave et samlet tilbud fra flere selskaber. Når man har fået tilbuddene hjem kan det være en fordel at bruge det til forhandling. Hvis man f.eks. allerede er kunde i et selskab, kan man bruge det uforpligtende tilbud fra de andre selskaber, til at få forhandlet en bedre forsikring hjem.